...

DUYURULAR

Aile Hekimi İşçi Çalıştırma ve Vergi Açılışı

Sağlık Ocağındaki Aile Hekiminin İşçi Çalıştırması Sistemi Nedir?

Sağlık ocaklarında, Bazı personeller kamunun bütçesi dışında çalıştırılmaktadır. Bunlar, sekreter, halkla ilişkiler personeli, temizlik personeli gibi yardımcı alanlarda çalışmaktadır. Sağlık ocağındaki Aile Hekimleri dışarıdan alınan bu işçilerin maaşlarını ortak şekilde ödemektedir. 

Aile Hekimi Vergi Mükellefiyeti Açmak

Aile hekimleri yaptıkları iş nedeli ile maaş alırlar. Aldıkları bu maaşlardan dolayı vergi mükellefi olmaları gerekmez. Ancak dışarıdan aldıkları personeller nedeni ile vergi mükellefi olmaları gerekir. Bu İşçilerin maaşlarını ödemeli, sgk bildirimleri yapmalı, İşçi ve işveren adına ödenen Gelir vergisi beyannamalerini bir muhasebeci aracılığı ile vermeleri gerekir.

Aile Hekimi Vergi Mükellefi Olmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Önce bir vergi açılışı yapılması gerekir. Türkiye'nin her yerinden bir  iş gününde vergi açılışını yapabiliriz. Vergi levhası oluştuktan sonra Sgk dosya açılışı yapılır.  Her ay Sgk bildirgeleri verilir. Sağlık ocağında işçi çalıştırmalarından hekime düşen saat sayısı kadar gün olarak sgk bildirimi yapılır. Ücret bordrosu oluşur. Gelir vergisi için Muhtasar beyanname ile stopaj ödemesi yapılır. 

Aile Hekimi Vergi ve Sgk Açılışı Danışmanlık için

 0532 321 26 10

Cengiz AKBABA - Mali Müşavir

Finansal Takvim
   Finansal takvime göz atmak istiyorsanız, öğrenmek istediğiniz aylardan birine tıklayınız...